Μεσημεριανό ή Δείπνο σε 5 λεπτά; Γίνεται!

Είναι μεσημέρι ή αργά το απόγευμα, το στομάχι ξεκινάει να γουργουρίζει κι εσύ δεν έχεις καμία όρεξη να μαγειρέψεις;

Κανένα πρόβλημα!

Αυτές οι συνταγές ετοιμάζονται σε 5 λεπτά και είναι τέλειες για αυτές τις στιγμές που η διάθεσή σου για μαγειρικούς πειραματισμούς είναι στα πατώματα.

1. Ομελέτα σε 1 λεπτό

Υλικά

1 αυγό

1 κουτ. σούπας γάλα

2 κουτ. σούπας αλλαντικά της αρεσκείας σου

2 κουτ. σούπας ημίσκληρο τυρί, θρυμματισμένο

 

Πώς θα το φτιάξεις

Χτυπάμε το αυγό σε ένα πλατύ μπολ ή βαθύ πιάτο μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και προσθέτουμε τα αλλαντικά. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν σπρώχνουμε με κουτάλι τις ψημένες άκρες προς το κέντρο. Ψήνουμε για άλλα 15 έως και 45 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το αν ψήθηκε καλά το αυγό. Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας τυρί. Διπλώνουμε στη μέση την ομελέτα και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.

2. Σολομός σε φύλλο μαρουλιού

Υλικά

1/2 φλιτζ. σολομό, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. αγγούρι, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμένο)

2 φύλλα γαλλικής σαλάτας ή μαρούλι Romaine (από το εσωτερικό, για να είναι πιο σκληρά)

Πώς θα το φτιάξεις

Αναμειγνύουμε τον σολομό, το αγγούρι και το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μείγμα την επιφάνεια του μαρουλιού, στο κέντρο, και απολαμβάνουμε.

3. Φωλίτσες τορτίγιας

Υλικά

1 μεγάλη πίτα τορτίγια

4 μικρά αυγά

1/4 φλιτζ. γάλα

1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί

ψιλοκομμένα λαχανικά

 

Πώς θα το φτιάξεις

Κόβουμε την πίτα σε 4 στρογγυλά πιτάκια. Γεμίζουμε με αυτά θήκες για muffins, σχηματίζοντας φωλιά στην κάθε θήκη. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού. Ισομοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τις πίτες και ρίχνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Πηγή: msn.com

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Αυγά με ντομάτα και λουκάνικο

Υλικά

  • 400 λουκάνικο χωριάτικο ή 4 λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί σπιτική ντομάτα απο τον τρίφτη Pummaro
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 αυγά
  • 1 κύβος βοδινού με 25% λιγότερο αλάτι Knorr
  • 100 ml. Άλτις κλασικό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Λουκάνικο με αβγά και ντομάτα

  • Χρόνος Προετοιμασίας:10′
  • Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων: 1 άτομο

 

 

 

 

 

Πώς θα το φτιάξεις

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, τρίβουμε τον κύβο βοδινού και τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πρώτα την πιπεριά και αμέσως μετά το Pumaro.

Αλατοπιπερώνουμε και μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να βράζει, την σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε έτσι για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, ρίχνουμε τα λουκάνικα και αμέσως μετά τα 2 αβγά. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα 2 αβγά με τη σάλτσα.

Πηγή: cookbox.gr

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s