1 δισεκατομμύριο άνθρωποι χωρίς τουαλέτα

wc_2018924c

Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας σήμερα με τον ΠΟΥ να χτυπάει καμπανάκι για τον Έμπολα

Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας σήμερα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να επισημαίνει ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα και αυτό συνιστά εν δυνάμει αιτία μετάδοσης ασθενειών, όπως αποδείχθηκε από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα. Σε αυτό το δισεκατομμύριο των ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες, 825 εκατομμύρια είναι συγκεντρωμένα μόλις σε 10 χώρες.

Όπως σημειώνει ο Οργανισμός, στη Νιγηρία υπήρξαν εκκλήσεις ώστε να σταματήσει η πρακτική της αφόδευσης στην εξαιτίας του φόβου μετάδοσης του ιού. Την ίδια ώρα στη Λιβερία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, , σχεδόν οι μισοί από τα 4,2 εκατομμύρια κατοίκους δεν χρησιμοποιούν τουαλέτα. Στη Σιέρα Λεόνε, η αναλογία εκτιμάται στο 28% του πληθυσμού.

Στην υποσαχάρια Αφρική, όπου το 25% του πληθυσμού αφοδεύει στην ύπαιθρο, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα παιδί πεθαίνει κάθε δυόμισι λεπτά μετά την κατανάλωση μη πόσιμου νερού ή λόγω έλλειψης τουαλέτας και συνθηκών υγιεινής.

Πηγή: www.lifo.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s