Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας.. Πιθανή παράταση. Πότε, πού και πώς;

Παράταση θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα στην ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους βουλευτές. Την άλλη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου θα αποφασίσει η Βουλή κατά πόσο θα δοθεί τελικά παράταση σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας για το 2015, από τις 9 Φεβρουαρίου που προνοεί η νομοθεσία, στις 9 Μαρτίου.
Που ανανεώνετε τις άδειες σας: Στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy σε Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, σε εμπορικές Τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, και στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ).
Τι χρειάζετε:
Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχουν πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ και ασφάλεια αυτοκινήτου.Καλούνται όλοι οι οδηγοί να φροντίσουν έγκαιρα για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός τους και να μην περιμένουν τις τελευταίες μέρες, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους κατά το 2014, αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το 2015, θα πρέπει είτε να προσκομίσουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών το «Πιστοποιητικό Καταστροφής» που εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, είτε να υποβάλουν στο Τμήμα αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ 12. Σε αντίθετη περίπτωση, η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος, οφειλόμενο προς τη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s