Φλογέρες με τυρί

https://i1.wp.com/xs-recipes.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/06/flogeres-me-tiri-kai-zampon.jpg

ΥΛΙΚΑ (για 15-18 κομμάτια)

½ πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες

300 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια

300 γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια

300 γρ. γραβιέρα Νάξου, χονδροτριμμένη

2 αβγά

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ε.π. ελαιόλαδο για την επάλειψη του φύλλου και του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αβγά και τον δυόσμο. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 220°C.

2 Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 μακρόστενες λωρίδες πλάτους περίπου 10 εκ. Με ένα πινέλο λαδώνουμε την κάθε λωρίδα. Βάζουμε στην άκρη τους από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση.

3 Τυλίγουμε σε ρολάκια διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μην ξεχειλίσει η γέμιση, ακριβώς όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή: boro.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s