Συμπλήρωμα διατροφής αποσύρεται από τη κυπριακή αγορά

Συμπλήρωμα διατροφής με την εμπορική επωνυμία Roxylean Super Concetrated Thermogenic Medi-Biological Weight Loss περιέχει τη μη επιτρεπόμενη φαρμακευτική ουσία Yohimbine, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Συμπλήρωμα διατροφής αποσύρεται από τη κυπριακή αγορά

Χώρα προέλευσης του προϊόντος είναι οι ΗΠΑ και η παρτίδα φέρει τον αριθμό LOT 1312057 με γραμμικό κωδικό 851780002520. Το προϊόν έχει χρονική ένδειξη για λήξη του τον Ιανουάριο του 2017.

`Όπως αναφέρεται, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στα πλαίσια διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, προέβηκαν σε δειγματοληψία του προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει επιβεβαιωθεί ότι περιέχει τη μη επιτρεπόμενη φαρμακευτική ουσία Yohimbine.

Η εν λόγω φαρμακευτική ουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναγράφεται στα συστατικά του προϊόντος, αλλά δεν επιτρέπεται να περιέχεται στα συμπληρώματα διατροφής και απαγορεύεται να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή βάση του «Οι Περί Φαρμάκων Ανθρώπινης χρήσης (Έλεγχος ποιότητας, προμήθειας και τιμών) Νόμοι του 2001 έως του 2011, καθότι η λήψη της εν λόγω ουσίας, δυνατό να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση /απόσυρσή του από την αγορά. Επιπρόσθετα, εναντίον της εταιρείας διανομής, ετοιμάζεται φάκελος δικογραφίας και θα ληφθούν μέτρα επιβολής.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: cytoday.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s