Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σχολική χρονιά

Άρχισε δειλά δειλά να κινείται η αγορά για τις απαραίτητες αγορές των σχολικών ειδών. Όπως αναφέρουν και φέτος οι γονείς το κονδύλι είναι αρκετά υψηλό και μάλιστα μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

https://i0.wp.com/madamesousou.gr/wp-content/uploads/2012/01/back_to_school_madamesousou.jpg

H αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι στις σχολικές μονάδες άρχισε.

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία οι 40.375 μαθητές γυμνασίων και Λυκειων ενώ τα δημοτικά σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθούν 49.472 μαθητές και από αυτούς οι 8.611 θα είναι πρωτάκια. 

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων με στόχο την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που είναι απαραίτητες για την ομαλή και ευρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων ενώ οι δάσκαλοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 7 του μηνός.

Οι γονείς όμως ήδη έπιασαν δουλειά για τις απαραίτητες αγορές. Τα ψώνια για την σχολική ύλη της νέας χρονιάς άρχισαν δειλά δειλά με στόχο όλα να είναι έτοιμα από νωρίς.

Τσάντες, κασετίνες, μολύβια, χρωματιστά τετράδια, σχολική στολή. Η κίνηση στην αγορά αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.

Το κονδύλι για τις απαραίτητες αγορές, όπως μας είπαν, από οικογένεια σε οικογένεια διαφέρει ειδικά γι’αυτούς που έχουν περισσότερο από δύο παιδιά.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια οι δαπάνες για αγορά τόσο της γραφικής ύλης όσο και για τα είδη σχολικού ρουχισμού ήταν πολύ περισσότερες. Ενώ κανόνας για τις αγορές είναι μόνο τα απαραίτητα.
Οι τιμές για τις σχολικές τσάντες για την δημοτική και την μέση εκπαίδευση κυμαίνονται από 15 ευρώ μέχρι και 100 ευρώ ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις ενώ για τις τσάντες νηπιαγωγείου οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες λόγω και τους μεγέθους, από 10 ευρώ μέχρι και 25 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προτρέπουν το κοινό πρώτα να διενεργεί έρευνα αγοράς και μετά να προβαίνει στις αγορές του:

“Σίγουρα λόγω και της οικονομικής κατάστασης θα είναι καλό ο καταναλωτής να προσέχει τις τιμές, να συγκρίνει. Να αγοράζουν αυτά που χρειάζονται αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που οφείλει να κάνει ένας καταναλωτής είναι να συγκρίνει τις τιμές γιατί τα πλείστα πράγματα που πωλούνται τα πράγματα είναι όμοια προϊόντα¨. 

Εκτός από την γραφική ύλη απαραίτητος εξοπλισμός άρα και κονδύλι είναι ο σχολικός ρουχισμός.

Τα καταστήματα, είδη φόρεσαν τα σχολικά τους και αναμένουν γονείς και μαθητές.

ΟΙ τιμές από κατάστημα σε κατάστημα ποικίλουν γι’ αυτό και σε αυτήν την περίπτωση μία έρευνα αγοράς πριν την τελική επιλογή θα έχει θετικό αντίκτυπο για τις τσέπες των γονιών.

Πηγή: ant1iwo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s