Εύκολη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Εύκολη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

ΥΛΙΚΑ:
2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 – 4 κ.σ. μαργαρίνη μαλακή
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: ikypros.com

Όταν τη βγάλουμε απ’το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομματια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Leave a comment