Εύκολη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Εύκολη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

ΥΛΙΚΑ:
2 φύλλα σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 – 4 κ.σ. μαργαρίνη μαλακή
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: ikypros.com

Όταν τη βγάλουμε απ’το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομματια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s